Składniki:
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i poszatkowany czosnek. Dodaj pokrojoną w talarki cukinię, ciecierzycę oraz natkę z pietruszki.
Całość do przykrycia składników zalej bulionem. Jeśli dodasz bulionu więcej Twoja zupa będzie rzadsza. Zawsze wychodzę z założenia, że lepiej dodać troszkę mniej bulionu , a następnie dolać do uzyskania idealnej konsystencji, niż na odwrót
Gotuj około 20 minut
Następnie dodaj ricottę lub fetę ( ricottę proponuję dodać młodszym dzieciom, feta ma dużo więcej soli) i zmiksuj całość.
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.