Składniki na średni słoiczek
Wszystkie składniki należy umieścić w misie miksera, następnie należy zblendować je do uzyskania gładkiej kosystencji. Ja użyłam do tego celu thermomixu i misowałam na obrotach 7 przez około 20 sekund. Następnie ściągnęłam ze ścianek hummus, przemieszałam, dodałam jeszcze jedną łyżkę oliwy ( stąd w przepisie jest 4-5 łyżek - sam zdecyduj jaka konsystencja Ci bardziej pasuje. Ja mogłabym całą butelkę oliwy wlać, tak ją lubię :D ) i ponownie zmiksowałam przez 15 sekund na obrotach 7.
Całość przełóż do słoika. My testowaliśmy hummus z oliwkami, serem feta, pomidorami i grzankami :D
Smacznego
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.