Dyniowe puree:
Dynie pokrój na ćwiartki, wydrąż pestki. Następnie ułóż ją na brytfance i zakryj folią aluminiową. Piecz do miękkości.
Kiedy dynia się ostudzi wydrąż miąższ, widelcem rozgnieć. Przełóż do słoika. Tak przygotowaną dynię możesz zapasteryzować.
Muffiny dyniowe:
składniki mokre:
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową
Składniki suche:
Składniki mokre umieść w jednej misie, wymieszaj je. Następnie przesyp do mokrych składników przesiane przez sito składniki suche. Wymieszaj całość do połączenia się składników,
Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut- do suchego patyczka,
Smacznego
Witamy Was. Tu Ania i Kasia, i to my tworzymy tę stronę. Pasjonuje nas medycyna żywieniowa, głównie żywienie dziecka w zdrowiu i chorobie. Kochamy dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najzdrowiej. Stąd też dzielimy się z wami wiedzą zdobytą podczas studiów z zakresu dietetyki pediatrycznej. Interesuje nas tylko najnowsza i sprawdzona wiedza oparta na faktach. Staramy się być na bieżąco z postępem nauk medycznych, a nasze artykuły piszemy zgodnie z tzw. 'evidence-based medicine'. Skupiamy się na przekazywaniu rzetelnej wiedzy, zdrowych, rozsądnych dietach, zapobiegających alergiom, chorobom autoimmunizacyjnym, onkologicznym, czy tak powszechnym chorobom metabolicznym. Pomagamy rodzicom zrozumieć, jak poprzez prawidłowe odżywianie można zapewnić dzieciom zdrowe dorastanie, zwiększyć odporność, wpłynąć na prawidłowy rozwój intelektualny i fizyczny. Dziecko zasługuje na szczęśliwą przyszłość, którą przede wszystkim daje zdrowie, a MY chcemy wam w tym pomóc. Zostańcie z nam na dłużej. Zapraszamy również do naszej poradni online.